Progressiva glas

I 40-årsåldern får ögonen problem att ställa in skärpan för seende på olika avstånd, särskilt på nära håll. Detta korrigeras steglöst med progressiva glas som har en jämn tilltagande styrka uppifrån och ned i glaset.

Varilux S-serie  ”skräddarsydda” glas från Essilor, gör synfältet bredare tack vare sin unika slipning. Dessutom tar de inte bara hänsyn till det aktuella synfelet utan även till dig och den båge du har valt.

Efter en viss tillvänjning får de flesta ett mycket flexibelt seende på alla avstånd med hjälp av progressiva glasögon.


97% nöjda kunder med progressiva glas!

Alla progressiva glas kräver en viss tillvänjningstid. Med nya Varilux S-serie blir tillvänjningen betydligt enklare än med ett billigare glas av äldre progressiv uppbyggnad. Båda glasen eliminerar de förvrängda ljusvågor som passerar in genom pupillen. Till skillnad mot vanliga progressiva glas får dina ögon en högupplöst bild. Tekniken är till stora delar patenterad och bygger på vågfrontsteknik.

Varilux S-serie förbättrar synskärpan på alla avstånd, ger bredare synfält på alla avstånd, bättre mörkerseende, bättre kontrastseende,  mindre ”gung” i glaset och bättre komfort.

Några skötselråd

Skölj gärna glasen innan du putsar dem. På så vis minskar du risken att få repor och förlänger livslängden på glasen. För rengöring rekommenderar vi ljummet vatten (ej för varmt) och lite diskmedel. Vi har även andra produkter för att sköta om dina glas på bästa sätt, till exempel våtservetter och spray. Använd inte glasögonen i bastun eller lämna kvar dem i bilen en het sommardag. Glasen och behandlingarna kan bli skadade om de blir utsatta för hög värme. Undvik dessutom att lägga glasögonen med glaset direkt mot bordsytor och liknande, så repas de inte lika lätt.