GLAS

Vår huvudleverantör av glas är Essilor.

Vi beställer hem glasen enligt ordinerad styrka och sedan formslipar vi glasen i vår egen verkstad, så att glasen passar i bågen du har valt. Vi kan också slipa in nya glas i din egna bågar om du har svårt att skiljas från dem.

OLIKA GLASTYPER:

Enkelslipade glas har en och samma styrka över hela glaset. Dessa glas används om man är närsynt, översynt eller astigmatisk. Glasen finns i olika tjocklekar, material och kan fås med olika ytbehandlingar enligt vad kunden önskar.

Progressiva glas används oftast av personer i 40års åldern, för att ställa in skärpan för seende på olika avstånd. Detta glas blir aktuellt när man inte längre börjar se bra att läsa med sina avståndsglas på nära håll. Det progressiva glaset är uppbyggt så att styrkan korrigeras steglöst med en jämn tilltagande styrka uppifrån och ned i glaset.

Bifokala glas har en styrka uppe i glaset för avståndssynen samt en liten ”läsruta” nertill i glaset som man tittar igenom då man läser. Detta glas passar till personer som upplevt att det är svårt att använda ett progressivt glas. I det här glaset finns inga steglösa styrkor, utan enbart två styrkor; en styrka för avstånd och en styrka för nära håll.

Arbetsanpassade glas används för dem som har kontorsarbete, lärare, tandläkare, dataanvändare och många fler som behöver se på nära håll och på mellanavstånd. En god syn på arbetsplatsen är en förutsättning för att kunna vara effektiv och trivas med sina arbetsuppgifter på närmare avstånd.

Välkommen in i vår affär eller ring så berättar vi mera!